Question Title

Εικόνα
Καλώς ήλθατε στην δεύτερη φάση της έρευνας REUMAVID που στοχεύει στην κατανόηση των επιπτώσεων της τρέχουσας πανδημίας COVID-19 σε σχέση με την ασθένεια, τις υπηρεσίες υποστήριξης, την υγειονομική περίθαλψη, την ποιότητα ζωής και τη συναισθηματική υγεία των ανθρώπων που ζουν με ρευματικές ασθένειες στην Κύπρο και την Ελλάδα.
 
Αυτή η μελέτη υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) και τoν Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου (Α.Σ.Κ.), και διεξάγεται από την Health & Territory Research (HTR) του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, με την υποστήριξη της Novartis Pharma AG. Η μελέτη REUMAVID διεξάγεται ταυτόχρονα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο). Η πρώτη φάση της μελέτης REUMAVID πραγματοποιήθηκε μεταξύ Απριλίου-Ιουλίου 2020 και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 1.800 ασθενείς που συμμετείχαν.  Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έρευνας ανακοινώνονται ευρέως  για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των ασθενών με ρευματικές ασθένειες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η συμβολή σας στη δεύτερη φάση  θα βοηθήσει  στην τεκμηρίωση για την αναζήτηση λύσεων που θα βοηθήσουν στην ευεξία και στην ποιότητα ζωής των ατόμων με ρευματικές παθήσεις, όταν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει τελειώσει ή στην περίπτωση που η πανδημία συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η τρέχουσα έρευνα είναι ένα περιεκτικό ερωτηματολόγιο, το οποίο ζητά πληροφορίες για προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές, υγειονομικές και κλινικές συνήθειες. Για την συμπλήρωση του θα χρειαστούν 15-20 λεπτά   ενώ η συμμετοχή σας στην έρευνα δεν θα επηρεάσει την φροντίδα υγείας που λαμβάνετε , καθότι δεν θα απευθύνεται στον θεράποντα ιατρό σας. Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και δεν θα συμπεριλαμβάνει επιπλέον κόστος ή οικονομική αποζημίωση.

Πριν ξεκινήσετε θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα παραμείνουν ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για σκοπούς έρευνας σε συνολικό επίπεδο.

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε δεν θα μεταβιβαστούν σε τρίτα μέρη, όπως ορίζεται στον Νόμο περί Προστασίας Δεδομένων 2018.  Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, εκμεταλλευόμενοι όλα τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν στην διάθεση μας για αποφυγή απώλειας, κακοδιαχείρισης, αλλοίωσης και της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κλοπής. Μόνο σε περίπτωση αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών(παρενέργειες), τα ανώνυμα δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε ρυθμιστικές αρχές, συνεργάτες ή σχετικές φαρμακευτικές εταιρείες εντός ή εκτός ΕΕ και ΕΟΚ, διασφαλίζοντας ότι θα τηρείται η εμπιστευτικότητα των δεδομένων και οι ισχύουσες απαιτήσεις προστασίας απορρήτου δεδομένων. Μπορείτε να αποχωρήσετε από την ηλεκτρονική έρευνα ανά πάσα στιγμή και να αποκρύψετε τις πληροφορίες που εσείς θεωρείτε κατάλληλες. Ωστόσο, μόλις ολοκληρώσετε την έρευνα και υποβάλετε τις απαντήσεις σας, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε τις πληροφορίες σας, καθώς δεν θα είναι δυνατή η αναγνώριση των απαντήσεών σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Question Title

* 1. Συμφωνώ τα παρακάτω δεδομένα να επεξεργαστούν σε συγκεντρωτική μορφή και μόνο για τους σκοπούς της έρευνας:

Εάν έχετε οποιεσδήποτε μελλοντικές ερωτήσεις σχετικά με την διάδοση  ή τη χρήση των ιατρικών σας δεδομένων ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη μελέτη ή τη συμμετοχή σας σε αυτήν, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Δρ Victoria Navarro Compán ή τον καθηγητή Marco Garrido Cumbrera reumavid@gmail.com
Προειδοποίηση

Χρησιμοποιείται μόνο τα κουμπιά προηγούμενο και επόμενο όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

Μην χρησιμοποιείτε την προώθηση και επιστροφή του περιβάλλοντος περιήγησης (Chrome, Firefox, Explorer)
 
3% of survey complete.

T