Screen Reader Mode Icon

Test biodiversitat I

Aquí comencen les preguntes del primer Quiz sobre biodiversitat d'Andorra Sostenible. Amb aquest test podràs saber quant saps sobre la biodiversitat d'Andorra.
Et recomanem que llegeixis atentament les preguntes.
Creus que podràs encertar-les totes?

Question Title

* 1. Les molleres de muntanya són hàbitats molt rics en biodiversitat. A Andorra només cobreixen un 2% de la superfície, però quantes espècies de plantes diferents podem trobar?

Question Title

* 2. La pol·linització consisteix en el transport dels grans de pol·len d’una flor per fecundar altres flors i reproduir-se. Com es transporten els grans de pol·len?

Question Title

* 3. Les millors pol·linitzadores del món són les abelles i actualment estant en perill d’extinció arreu del planeta. Quantes espècies diferents d’abelles existeixen?

 
Apis melifera

Question Title

* 4. Quines són les principals causes de l’extinció de les abelles?

Question Title

* 5. L’isard (Rupicapra rupicapra) és un animal simbòlic d’Andorra. En quines altituds el podem trobar?

Question Title

* 6. Andorra és un país ric en biodiversitat, fins a quants hàbitats diferents tenim al Principat?

Question Title

* 7. Un dels grups més rics en diversitat biològica a Andorra és el d’insectes, i en concret, les papallones. Quantes espècies diferents de papallones podem trobar per Andorra?


Papallona reina (Danaus plexippus)

Question Title

* 8. Les aigües d’Andorra també són riques en fauna. Quins dels següents animals no es troba als rius i llacs andorrans?

Question Title

* 9. Què és un bioindicador o indicador biològic?

Question Title

* 10. Quin dels següents éssers vius és un bioindicador de la bona qualitat de l’aigua dels rius andorrans? (la seva presència indica una bona qualitat)

Question Title

* 11. A Andorra podem distingir 3 estatges de vegetació en funció de l’altitud i les característiques climàtiques (montà, subalpí i alpí). Quina espècie és representativa de l’estatge montà (800m-1600m)?

Question Title

* 12. La grandalla (Narcissus poeticus) és un símbol d’Andorra, entre altres coses, pels pètals que té. De quants pètals estem parlant?

Question Title

* 13. Un dels següents animals d’Andorra està en perill d’extinció, quin?

Question Title

* 14. Moltes espècies animals experimenten una transformació durant el seu desenvolupament (canvien de forma juvenil a adulta). Com s’anomena aquest procés?

Question Title

* 15. El Gall fer (Tetrao urogallus) és una au d’Andorra amenaçada per l’extinció. Quina és la causa d’aquest risc d’extinció?

Question Title

* 16. Com s’anomena aquest rèptil endèmic i en perill d’extinció d’Andorra?

Question Title

* 17. Què podem fer per millorar la conservació de plantes i animals quan anem a la muntanya?

Question Title

* 18. Quan passegem pels camins de muntanya hem de vigilar de no molestar a uns animals molt verinosos. De quin animal parlem?

Question Title

* 19. Un dels següents animals d’Andorra està en perill d’extinció, quin?

Question Title

* 20. A Andorra viu només una parella de Trencalossos (Gypaetus barbatus). Quina de les següents afirmacions és vertadera sobre aquests ocells rapinyaires?

0 de 20 respostes
 

T